Wandelen kan met kleine rondjes of een echte route vanaf het huis. Er zijn daarnaast ook vele routes (Grande Randonnée en Petite Randonnée) op korte afstand te lopen. In de vakantiewoning zijn detailkaarten en boekjes met routes aanwezig.


Zwemmen,varen (kano/waterfiets/motorboot te huur) en vissen(met vergunning) kan allemaal in het meer vlakbij de woning. En verder vind je in de buurt ook een paar kleinere meertjes waar het erg mooi toeven is! Vanaf Bort Les Orgues is de Dordogne nog niet bevaarbaar, maar een stukje verder kan wel worden gevaren met de kano.


Er zijn vele watervallen in de buurt, soms zijn ze gemakkelijk bereikbaar vanaf de weg en soms moet je er een (flinke) wandeling voor maken. Er zijn zelfs watervallen waar je achter de waterval kunt staan!


Er is een Avonturenpark (op 5 km) met 7 parcours voor kleine en grote waaghalzen, je kan er klimmen naar grote hoogtes en dan met kabelbaantjes van boom naar boom abseilen! Er is zelfs een enorme kabelbaan van 1 km over een zijrivier van het meer voor de echte avonturier.
Voor meer info en mooie foto's kan je op de site van het avonturenpark kijken.

Mountainbiken kan in de buurt op uitgezette routes door de natuur. Er zijn er velen, ze zijn goed aangegeven met kleine bordjes. Alle info over de routes vind je weer in de woning.

Er is verder de mogelijkheid om ook "gewoon" een rondje van ruim 60 km rondom het meer fietsen met flinke stijgingspercentages.  Je moet echter wel een goede conditie hebben en een heuveltje kunnen opfietsen!

Kinderen van vrienden fietsen vanaf Beaulieu naar de Puy de Sancy (rond de 80 km) en Puy Mary (meer dan 100 km)

Wandelen bij Lonzanges

Waterskiën op het meer

In het avonturenpark

INTERNET/WIFI AANWEZIG, LAST MINUTE PRIJZEN VERLAAGD TOT 20 JULI

Prachtig Filmpje van ons huis op Youtube, zoek op Beaulieu1

Recensie 1: Perfect verzorgd huis, mooie omgeving: aanrader!
Al heel wat huizen gehuurd; dit huis overtrof echter alle vorige; het was er goed toeven en ook het park was zeer aangenaam en rustig.